Ga voor goud!

Ga voor goud!

Simon Sinek is mijn inspiratie. Hij schreef het boek Begin met het waarom, de gouden cirkel van ondernemen. Ik raad je dit boek van harte aan. Ik heb het waarom en zijn Gouden Cirkel vele malen in mijn coachingpraktijk gebruikt en het werkt! Iets wat goed is hoeft immers niet opnieuw uitgevonden te worden en daarom gebruik ik de Gouden Cirkel van Simon.

Het Waarom

Waarom ben jij ondernemer geworden? Waarom wil je (meer) succes? Het waarom is de reden dat je met ondernemen bent begonnen, de reden dat je je product/dienst hebt gekozen en hierin gelooft. Alle succesvolle ondernemers zijn ooit begonnen met de vraag ‘Waarom?’. Ze zijn gestart met een duidelijke omschrijving van waarom zij hun business zijn begonnen. Het is de kapstok waarop beslissingen worden getoetst en waarop resultaten worden geëvalueerd.

Het waarom kun je ook omschrijven als je drive of je passie. Bij succesvolle ondernemers zie je het vuur hun ogen branden. Je ziet hun ogen stralen wanneer ze het over hun passie hebben. Het gaat om die intrinsieke overtuiging. Deze rotsvaste overtuiging die jij hebt over waarom jij een bepaald product of dienst wilt aanbieden, kan ervoor zorgen dat je het voor elkaar krijgt.

 

Mijn Why

Waarom ben ik begonnen met het coachen van ondernemers, managers, bestuurders?  In mijn vorige leven als directeur van verschillende organisaties moest ik regelmatig presenteren, speechen, medewerkers toespreken of een belangrijk thema bespreken in een vergadering. Ik vond dat niet altijd even makkelijk om te doen. Vooral bij grotere gezelschappen vond ik het erg lastig. Eigenlijk alle momenten waarop ieders aandacht op mij gericht was.

Ik dacht altijd dat ik de enige was die dit zo ervaarde, maar bij navraag bleek dat er heel veel anderen, met name vrouwen, last van hebben. De mannen waarschijnlijk ook wel, maar die bluffen zich er vaker wel doorheen en geven dit minder snel toe. Ik geloof sterk in de kracht van vrouwen en vind het dan ook erg jammer als vrouwen zich door zenuwen minder goed kunnen profileren. Mijn doel is dat vrouwen zich sterk en krachtig profileren met het verhaal over hun bedrijf, organisatie of product.

Dat is een deel van mijn why voor het starten met de eXellenze academie. Hierin leren vrouwen zich beter profileren via een onlinetraining of een 1-op-1 trainingsdag. Zowel in de online training als één-op-één gaan we in op de kernboodschap die je wilt vertellen. De boodschap zetten we in de context van je doelgroep en aanbod en daarna gaan we oefenen met het maken van een elevator pitch. In de online training komt daarnaast nog de opbouw van het verhaal aan bod en geef ik je allerlei presentatietips.


Ga jij ook voor goud? Wil jij je ook kunnen profileren als die krachtige (zaken)vrouw of onderneemster? Maak dan een afspraak voor een eerste gratis sessie. Hierin bespreken we wat jij nodig hebt om jezelf en je bedrijf/product te profileren en te presenteren. Neem dan direct contact op via: info@exellenzeacademie.nl    

Diensten

Coaching

Coaching

Ik help ondernemers, bestuurders en organisaties ontwikkelen en groeien door hen te coachen.

Interim management

Interim management

Als interim manager help ik organisaties of een afdeling door een verandering heen.

Training Pitchen

Training Pitchen

Sta ontspannen in de schijnwerpers en hou een succesvolle pitch!