Persoonlijk leiderschap: goed leidinggeven start bij jezelf

Persoonlijk leiderschap: goed leidinggeven start bij jezelf

Ben jij een goede leider? Weet jij welke eigenschappen voor goed leiderschap zorgen? En wat is leiderschap eigenlijk? Leiderschap gaat veel verder dan de titel ‘manager’ of ‘leidinggevende’. In zekere zin geven we namelijk allemaal ergens leiding aan, namelijk aan jezelf!

We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze eigen acties. Hoe goed en efficiënt wij onszelf en anderen kunnen leiden, verschilt echter enorm. Hier komen namelijk bepaalde vaardigheden bij kijken. Persoonlijk leiderschap kan jou hierbij helpen.

Leiderschap in een notendop

Zoals met vrijwel alle begrippen bestaan er uiteenlopende definities voor. Hieronder vind je een van de definities van leiderschap:

Het tonen van vaardigheden die betrekking hebben op het uitzetten van een beleid en het daarop inrichten van de organisatie. Persoonlijke betrokkenheid en voorbeeldgedrag zijn essentiële kenmerken van leiderschap.

In deze omschrijving staat dat er bepaalde vaardigheden nodig zijn. Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat iemand ‘een geboren leider’ is. Daarmee bedoelen we dat iemand al van jongs af aan bepaalde kenmerken en vaardigheden vertoond die helpen om een goed leider te zijn. Het mooie van de meeste vaardigheden is: je kunt ze leren!

Volgens het tweede deel van de omschrijving zijn persoonlijke betrokkenheid en voorbeeldgedrag essentieel. Een groot misverstand of zelfs een fout is dat leiders de neiging hebben om afstand te nemen van degenen waar ze leiding over geven. Ze houden afstand om situaties zo objectief en emotieloos mogelijk aan te kunnen vliegen. Als leider moet je soms beslissingen nemen waar anderen het niet mee eens zijn en dan is het ‘makkelijker’ om daar niets bij te voelen. Maar is dat goed voorbeeldgedrag? En ben je dan de leider die je wilt zijn?

Persoonlijk leiderschap

Hoe je het ook went of keert, je bent wie je bent. Een persoon. Iemand die verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft die anderen niet hebben, maar nog steeds een mens. We hebben allemaal wel eens een situatie gehad waarvan we achteraf denken: ‘had ik dat maar anders aangepakt’. Achteraf gezien weet je hoe je de situatie beter had kunnen aanpakken. Iemand met veel persoonlijk leiderschap heeft dit onder de knie. En dat kunnen we allemaal leren!

Persoonlijk leiderschap houdt in dat je jezelf kent en dat je grip hebt op jezelf en je omgeving. Je zet je persoonlijkheid in om goed leiding te geven en situaties op een juiste manier aan te pakken. Dat vergt veel zelfkennis! Door deze zelfkennis ben je je bewust van je eigen acties en kunnen je deze wanneer nodig aanpassen.

Je passie, je expertise

Wanneer je jezelf goed kent dan weet je waar je passie ligt. Je weet waar je goed in bent en waar je niet goed in bent. Je weet wat je wilt en kunt nu doelgericht stappen nemen om jouw doelen te verwezenlijken. Je kunt je richten op het ontwikkelen van jouw passie en expertise.

Het beste uit jezelf halen

Wanneer jij laat zien dat je het beste uit jezelf weet te halen, stimuleer je anderen dit ook te doen. Wil jij beter leiding kunnen geven en tegelijkertijd zijn wie je wilt zijn? Wil jij jezelf blijven ontwikkelen? Jezelf leren kennen is niet makkelijk, daarom help ik je hier graag bij. Samen nemen we jou en jouw situatie onder de loep, stellen we een persoonlijk plan op en gaan we aan de slag!

Lees hier meer over hoe ik je verder kan helpen. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Diensten

Coaching

Coaching

Ik help ondernemers, bestuurders en organisaties ontwikkelen en groeien door hen te coachen.

Interim management

Interim management

Als interim manager help ik organisaties of een afdeling door een verandering heen.

Training Pitchen

Training Pitchen

Sta ontspannen in de schijnwerpers en hou een succesvolle pitch!